Traditionen med glasblåsning i muren vid Västerport i Kalmar går tillbaka många år. Fast sedan april 2019 drivs butiken och hyttan av ny ägare, Mathias Ripheden. Kvar är traditionen med handgjort glas från hyttan i muren men butiken har expanderat till att nu erbjuda kvalitets glas från hela Småland och går nu under Västerport GlasStudio. 

Mathias Ripheden har en lång historia i glasets värld. Han har drivit sen många år tillbaka Bruksshoppen i Pukeberg. Han är dessutom hyttsillsmästare och anordnar hyttsillar i Pukeberg året om.


Som glasarbetare fascineras han av det gjuta glaset och alla möjligheter som kommer med det territoriet. Mathias finner du inte bakom ett skrivbord klurande på någon ny produkt. Idéerna växer fram genom arbetet i hyttan. Man vet aldrig vad en dags arbete i hyttan kan resultera i.

Vad framtiden har att utvisa är det det ingen som vet. Eller vad för galeskaper som kommer ske i hyttan. Men vår vision är att göra handgjort glas lättillgängligt för alla. Både genom att uppleva den glödande glassmassan i vår centrala hytta mitt i Kalmar. Men även genom butiken där det alltid finns handgjorda skapelser i alla prisklasser från olika glasbruk och desigers från regionen.


Västerport GlasStudio är en perfekt presentbutik om du söker en present utöver det vanliga!

Västerport StudioGlas

Västra Vallgatan, Kalmar

0481-169 00

vasterport@glasriket.com

Öppertider

Tis-fre 11-17:30

Lör 10-14